Zoete aardappel en kikkererwten massala

De Indiase keuken leent zich perfect om vegetarisch en plantaardig te eten. Deze zoete aardappel en kikkererwten massala is een must-try Indiase klassieker!

Ingrediënten
voor 4 personen

Voor de curry massala
•  1 Patak’s Tikka Massala saus (450g)
•  300 ml water
•  2 grote zoete aardappelen
•  Plantaardige olie
•  1 ui, gesnipperd
•  3 teentjes knoflook, fijngehakt
•  720 g gekookte kikkererwten
•  Zout

Om te serveren
•  2 grote naanbroodjes (optioneel)
•  Enkele takjes verse koriander
•  400 g basmati rijst

Bereidingswijze
Voor de tikka massala
1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in grote blokjes.
2. Fruit in een pan de ui en knoflook met een eetlepel olie gedurende 5 minuten, onder voortdurend roeren.
3. Zet het vuur laag en voeg de Patak’s Tikka Masala saus, het water en de zoete aardappelen toe. Laat 20 minuten sudderen.
4. Als de zoete aardappelen gaar zijn, voeg je de uitgelekte kikkererwten en verse koriander toe aan de pan.
5. Breng op smaak met zout en serveer.

Om te serveren
1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking, om bij de de vegan tikka massala te serveren.
2. Doe een grote lepel tikka massala in een ondiepe schaal met de gekookte rijst en een stuk naan dat in de oven is opgewarmd.
3. Bestrooi met verse koriander ter decoratie.

 

Tikka Masala Saus

Deze rijke en romige Tikka Masala Saus is een mix van tomaten, room en specerijen met koriander en een vleugje citroen. Heerlijk in een vegetarische curry met kikkererwten! Deze saus is snel klaar, rijk aan eiwitten en erg lekker!