Yoghurt-ontbijtcake met blauwe bessen

Cake for breakfast, wie wil dat nou niet? Deze yoghurt-ontbijtcake met blauwe bessen verovert na slechts één hap gegarandeerd jouw hart!

Ingrediënten voor 1 ontbijtcake

  • 2 eieren
  • 275 g bloem
  • 250 g (plantaardige) yoghurt
  • 125 g diepgevroren blauwe bessen
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 2 tl vanille-extract
  • 2 tl bakpoeder
  • ½ tl zout

Benodigdheden 

  • Cakevorm

Bereidingswijze 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een cakevorm in.
  2. Doe de (plantaardige) yoghurt, eieren, zonnebloemolie, het zout en vanille-extract in een kom en meng met behulp van een garde tot een samenhangend geheel.
  3. Zeef vervolgens de bloem en het bakpoeder boven de kom en meng tot een glad beslag. Vouw de diepgevroren blauwe bessen voorzichtig door het beslag met een spatel. Bewaar een eetlepel blauwe bessen voor de garnering.
  4. Giet het mengsel in de cakevorm, versier met de overgebleven blauwe bessen en bak de yoghurt-ontbijtcake in 45-50 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Controleer of de cake gaar is door er met een mes in te prikken. Het zou er schoon uit moeten komen.
  5. Laat de cake afkoelen. Haal de cake voorzichtig uit de vorm en snijd in sneetjes.