Yoghurt met granola en vers fruit

Soms wil je gewoon een lekker en simpel ontbijtje. Deze yoghurt met granola en vers fruit is dan een goede start van de dag!

Ingrediënten
voor 4 personen

  • 600 g (plantaardige) yoghurt  
  • 130 g grove havervlokken 
  • 60 g gemengde noten, gehakt 
  • 30 g zonnebloempitten\
  • 3 el zonnebloemolie 
  • 2 el agavesiroop of honing 
  • ½ tl speculaaskruiden 
  • ½ tl kaneel

Bereidingswijze  

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.  
  2. Maak de granola door de havervlokken, zonnebloempitten, speculaaskruiden en kaneel in een kom te doen. Meng het geheel. Voeg de zonnebloemolie toe en meng goed totdat alle ingrediënten bedekt zijn met olie.  
  3. Verdeel de granola over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de granola 20-25 minuten in het midden van de oven, totdat hij goudbruin en knapperig is geworden. Schep halverwege om en meng de noten erdoorheen. Haal de granola uit de oven, zet apart en laat afkoelen. 
  4. Vul vier kommen met de (plantaardige) yoghurt en verdeel hier de granola over. Serveer eventueel met fruit naar keuze.