Wortelpuree met falafelnuggets

Ultiem comfort food: deze wortelpuree met falafelnuggets en bruine saus is een perfect gerecht om je op te warmen tijdens de koudere herfstdagen.

Ingrediënten
voor 4 personen

•  4 verpakkingen Delhaize Plant-Based! Falafel Nuggets

Voor de puree
•  6 middelgrote bloemige aardappelen
•  4 wortelen
•  1 glas plantaardige melk
•  2 grote eetlepels margarine
•  1 snufje gemalen nootmuskaat
•  Zout en peper

Voor de saus
•  100 ml zoute sojasaus
•  50 ml water
•  ½ theelepel maïzena
•  ½ blokje groentenbouillon

Bereidingswijze
Voor de puree
1. Schil de aardappelen en wortelen en snijd ze in grove stukken.
2. Doe in een pan met koud water en breng aan de kook.
3. Kook de groenten tot ze gaar zijn.
4. Giet af en doe terug in dezelfde pan.
5. Pureer de groenten met een aardappelstamper (of vork) terwijl je de margarine & plantaardige melk toevoegt.
6. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper en meng goed.

Voor de saus
1. Combineer alle ingrediënten in een kleine steelpan en verwarm 5 minuten op middelhoog vuur.

Om te serveren
1. Bak de Falafel Nuggets zoals aangegeven op de verpakking in een koekenpan, oven of airfryer.
2. Leg een grote lepel stoemp op een bord, gevolgd door de nuggets (5-6 stuks per persoon) en giet dan een eetlepel saus over de nuggets of stoemp, naar wens. (Optioneel) Serveer met babyspinazie.

 

Delhaize Plant-Based! Falafel Nuggets

Deze veggie nuggets op basis van kikkererwten zijn een gezond plantbased alternatief voor de traditionele ‘kip’ nuggets. Heerlijk als eiwitbron bij jouw maaltijd, als snack, of bij een aperitief moment met vrienden en familie. Serveer ze met je favoriete dipsaus, en geniet! Daarenboven is het een op en top kindvriendelijke vleesvervanger.