Waterkers en spinaziesoep

Ben jij ook zo’n fan van soep tijdens de lunch? Deze crème van waterkers en spinaziesoep met Boursin Plantaardig geeft je gegarandeerd genoeg energie om de dag door te komen!

Ingrediënten
voor 4 personen

Voor de soep
•  1 bosje waterkers
•  350 g verse spinazieblaadjes
•  2 grote aardappelen
•  1 sjalot
•  1 blokje groentenbouillon
•  1 el olijfolie
•  Zout en peper

Voor de toast
•  4 crackers (naar keuze)
•  2 grote wortelen
•  1 bos radijzen
•  2 kerstomaatjes, in vieren gesneden
•  3 verpakkingen Boursin Plantaardig

Bereidingswijze
Voor de soep
1. Pel en snipper de sjalot. Schil de aardappelen en snijd ze in stukjes.
2. Spoel de waterkers en spinazieblaadjes. Hak grof.
3. Fruit in een grote pan de sjalot, waterkers en spinazie met een eetlepel olijfolie op middelhoog vuur.
4. Voeg na 5 minuten de aardappelen toe.
5. Bedek met ongeveer 1 liter water en voeg het bouillonblokje toe.
6. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 20 minuten afgedekt sudderen.
7. Mix met een staafmixer en breng op smaak.

Voor de toast
1. Schil de wortelen en rasp ze.
2. Maak het bosje radijzen schoon, verwijder de groene steeltjes en snijd in dunne plakjes.
3. Besmeer elke cracker met Boursin Plantaardig en bedek met wortel en radijs. Werk af met 2-3 kwartjes kerstomaat.

Om te serveren
1. Giet de warme soep in een grote kom en leg er een theelepel Boursin op. Serveer de soep met de vers bereide toast.

 

Boursin Plantaardig

Boursin plantaardig is gemaakt op basis van zonnebloemolie en bamboevezels, verrijkt met knoflook, peterselie en bieslook. Dankzij de ingrediënten van hoge kwaliteit en de romige textuur kan je met Boursin 100% Vegan een creatieve touch toevoegen aan al uw warme of koude gerechten. Verkozen tot Product van het Jaar 2023!