Vol-au-vent met kikkererwten en champignons

Vol-au-vent, wie houdt er niet van? Maar wist je dat je deze klassieker ook makkelijk plantaardig kunt maken? Wij laten je zien hoe met dit recept!

Ingrediënten
voor 4 personen

Voor de vol-au-vent
•  2 verpakkingen vegan poulettekes
•  200 g champignons, in blokjes gesneden
•  2 wortelen, geschild en in blokjes gesneden
•  1 sjalot, fijngesneden
•  2 teentjes knoflook, fijngehakt
•  ½ bosje verse peterselie, fijngehakt
•  50 cl plantaardig room-alternatief
•  1 el margarine
•  1 blokje groentenbouillon
•  2 el. zoute sojasaus
•  20 g maïzena
•  500 ml water
•  Zout en peper

Om te serveren
•  Chips naar keuze, zelfgemaakte puree of witte rijst
•  4 koninginnenhapjes (optioneel)

Bereidingswijze
Voor de vol-au-vent
1. Smelt de margarine in een steelpan en fruit de knoflook en sjalot 3 minuten op hoog vuur.
2. Voeg dit keer op middelhoog vuur de wortels en champignons toe en bak nog 5 minuten.
3. Giet het plantaardig room-alternatief, het water en de sojasaus erbij, voeg dan de groentenbouillon toe en breng aan de kook.
4. Laat 5 minuten koken en voeg dan de vegan poulettekes toe.
5. Verdun de maïzena met een beetje water en roer het voortdurend door het mengsel.
6. Werk af met de kruiden (zout en peper).

Serveren
1. Serveer de warme vol-au-vent in een koninginnenhapje (optioneel) en met een bijgerecht naar keuze.
2. Garneer de vol-au-vent met wat gehakte peterselie.