Vivendum | Dilsen-Stokkem

Bij restaurant Vivendum in Dilsen-Stokkem geloven ze in duurzaamheid en zijn ze vastbesloten om onze planeet te beschermen en te behouden. Daarom gebruiken ze lokaal geproduceerde en seizoensgebonden ingrediënten van hun vaste leveranciers. Zo willen ze hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk maken. Je vindt bij hen niet alleen vlees uit de streek en vis uit de Noordzee, maar ook altijd een compleet vegetarisch menu! Hun motto? Think global, eat local. 


Wie is chef Alex Clevers?

Chef Alex Clevers uit Geleen komt uit een grote horecafamilie, maar heeft geen koksopleiding gevolgd. Zijn echte leerschool begon als leerling bij restaurant Lascal Lesacale en Château Neercanne waar hij de fijne kneepjes van het vak leerde. Samen met zijn vrouw Marianne startte hij in 2004 restaurant Vivendum. Hij is een chef met een klassieke basis die graag zijn creativiteit laat zien. Volgens Alex is koken de kunst van het weglaten, wat hij elke dag weer opnieuw laat zien in zijn gerechten. Hij gebruikt in zijn keuken veel streekproducten zoals lokale groenten en kruiden.  

Tijdens de Week Zonder Vlees serveert Vivendum een speciaal menu! Dit menu kost 110 euro per persoon en neemt je mee op een culinaire ontdekkingsreis langs de volgende gerechtjes: 

Komkommer | fornikake | citrus
Panipuri | gele curry | koolrabi | gepofte rijst
Tomaat | parmezaan | schuim
 

Avocado | handgerolde couscous | harissa | appel | lavas

Knolselderij | Maasland aardappel | krokant selderblad | Hollandaise saus | parmezaan

Prei | Trompet de la mort | crème van Mimolettekaas | groentenreductie | bieslook

Ravioli van burrata | portobello | chanterellen

Dessert van duindoornbes | caramel | chocolade | hazelnoot

 

Heb je ook zin om een keer heerlijk te gaan eten bij Alex, Marianne en de rest van hun team? Je kunt ze vinden op de Vissersstraat 2 in Dilsen-Stokkem. Reserveren kan via deze link! Vergeet niet bij het reserveren te vermelden dat je voor het speciale Week Zonder Vlees menu komt!