Vertige | Brussel

Bij restaurant Vertige in Brussel draait alles om duurzaamheid en de natuur, zonder dat dit ten koste gaat van de smaak en de originaliteit van hun gerechten. Chef Sang Hoon Degeimbre bedacht het concept, waarna hij het stokje doorgaf aan jonge chef Kevin Perlot. De gerechten zijn gemaakt op basis van planten, met voornamelijk duurzame, biologisch en seizoensgebonden producten. Hun missie? Een nieuwe definitie creëren voor de gastronomie, waarbij de natuur, duurzaamheid en een minimale CO2-voetafdruk centraal staan. 


Wie is chef Kevin Perlot?

Chef Kevin Perlot (26) begon zijn kookopleiding op vijftienjarige leeftijd bij Ilon Saint Jacques en heeft daarna gewerkt voor enkele grote Belgische restaurants waaronder L’air du Temps. Voor hem zijn de plantaardige producten en ingrediënten de toekomst van de keuken. Zijn kookstijl is vernieuwend en creatief waarbij hij veel aandacht heeft voor de natuur en haar seizoenen. 


Tijdens de Week Zonder Vlees heeft Vertige iets bijzonders in petto! Voor 85
euro per persoon (6 gangen) neemt het speciale menu je mee op een culinaire ontdekkingsreis langs de volgende gerechten: 

Hapjes

Laatste tomaten | pompoen | gegrilde pittenolie | ras el-hanout

Rode biet | peer | schapenkaas

Gekonfijte knolselderij | verse gember | lavas

Geroosterde broccoli met sesam | kool | goudsbloem

 Aardperen geroosterd met miso van zelfgebakken brood | walnoten | gele wijn

Gekonfijte appel | karamelijs | kruiden appelsiroop

Versnaperingen 

 

Zin om te genieten van een heerlijke maaltijd bij Kevin en zijn team? Je kunt ze vinden op de Vlaamsesteenweg 19 in Brussel. Reserveer je tafeltje via deze link! Vergeet niet bij het reserveren te vermelden dat je voor het speciale Week Zonder Vlees menu komt!