Vegetarische erwtensoep 

Is erwtensoep jouw favoriet? Dan is deze vegetarische variant een echte must-try!

Ingrediënten  
voor 4 personen  

  • 2 aardappelen, geschild en in kleine blokjes 
  • 1 dikke wortel, geschild en in plakjes  
  • 1 ajuin, gesnipperd  
  • 1 laurierblad  
  • 1 stokbrood  
  • ½ knolselder, geschild en in kleine blokjes  
  • 350 g gedroogde groene spliterwten  
  • 15 g selderijblad, grofgesneden  
  • 15 g platte peterselie, grofgesneden  
  • 1,5 l groentebouillon  
  • Zout en peper  

Bereidingswijze  

  1. Breng de groentebouillon aan de kook in een grote pot. Voeg de spliterwten en het laurierblad toe en kook ongeveer 1 uur op lage temperatuur gaar met het deksel op de pot.  
  2. Haal het laurierblad uit de pot en voeg de wortel, knolselder, aardappel, ajuin en ¾ van de selder en peterselie toe aan de soep. Laat het geheel nog 20 minuten sudderen met het deksel op de pan. Pureer de soep eventueel met een staafmixer tot het de gewenste dikte heeft. Proef en breng op smaak met zout en peper.   
  3. Bereid het stokbrood volgens de instructies op de verpakking. Verdeel de soep over vier kommen en garneer met de rest van het selderijblad en de peterselie. Serveer de erwtensoep met het stokbrood.