Va et Vient | Kortrijk

Bij restaurant Va et Vient in Kortrijk geniet je van een menu vol eigenzinnige en originele gerechten. Seizoensgebonden producten van lokale telers en producenten spelen hierin de hoofdrol, met ook af en toe een vleugje buitenlandse invloed. Het vaste menu wordt klaargemaakt in de open keuken, waardoor de sfeer lekker informeel en gezellig is.  


Wie is chef Matthias Speybrouck?

Matthias Speybrouck (36) uit Kortrijk heeft op geweldige plaatsen gekookt, waaronder ‘Le Lutin Gourmand’ met Piet Huysentruyt, ‘Oud Sluis’ van Sergio Herman en bij Kobe Desramaults in ‘In de Wulf‘ en ‘De Vitrine’.  Dit was voordat hij zijn eigen restaurant opende in zijn thuisstad, gevestigd in een voormalige opslagplaats die van zijn ouders is. Matthias beschrijft zijn kookstijl als “rough and refined”.  

 

Heb je ook zin om een keer heerlijk te gaan eten bij Matthias? Je kunt Va et Vient vinden op de Handboogstraat 20 in Kortrijk. Reserveren kan via de website! Vergeet niet bij het reserveren te vermelden dat je voor het speciale Week Zonder Vlees menu komt!