Thaise gele curry met rijst 

Een voedzaam bordje boordevol groenten! Dat is deze vegetarische Thaise gele curry. Ga aan de slag en geniet van de heerlijke smaken.

Ingrediënten  
voor 4 personen  

  • 3 zoete aardappels, in blokjes  
  • 2 wortels, geschild en in plakjes  
  • 2 blikken (800 ml) kokosmelk  
  • 1 verpakking (375 g) tofu, in blokjes  
  • 400 g prinsessenbonen, gehalveerd  
  • 300 g zilvervliesrijst  
  • 5 g koriander, grof gesneden  
  • Zonnebloemolie  
  • Zout en peper  

Voor de gele curry pasta 
•  3 teentjes knoflook, geperst
•  1 sjalot, gesnipperd
•  1 stengel citroengras
•  1 rode chilipeper
•  2 el zonnebloemolie
•  1 tl currypoeder
•  ½ tl gemalen kurkuma
•  ¼ tl zout
•  3 cm gember, geschild geraspt

Benodigdheden 

  • Keukenmachine of blender  

Bereidingswijze  
1. Bereid de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking. Zet apart en laat nastomen.
2. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode chilipeper en snijd de chilipeper fijn. Verwijder het groene en harde gedeelte van de citroengrasstengel en rasp het witte deel fijn. Mix dit met de rest van de ingrediënten voor de gele-currypasta in een keukenmachine en meng tot een gladde pasta.
3. Verhit zonnebloemolie in een braadpan op hoge temperatuur en bak de tofu in 5-6 minuten goudbruin en krokant. Proef en breng op smaak met zout en peper. Verwijder de pan van de warmtebron en zet apart.
4. Verhit zonnebloemolie in een grote wokpan op middelhoge temperatuur en bak de currypasta totdat hij begint te geuren. Voeg de kokosmelk, wortel, zoete aardappel en prinsessenbonen toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Verlaag de temperatuur en laat het geheel 15-20 minuten sudderen tot de zoete aardappel gaar is.
5. Roer de laatste paar minuten van de kooktijd de tofu door de curry zodat hij in de saus kan opwarmen. Verdeel de rijst en Thaise gele curry over de borden en garneer met koriander. Serveer direct.