Thaise gele curry met bloemkool en spinazie

Wist je dat geel de kleur van geluk en energie is? Deze Thaise gele curry zal zeker een vleugje geluk aan je maaltijd toevoegen!  

Ingrediënten
voor 2 personen

  • ½ bloemkool 
  • 1 el gele-currypasta 
  • 200 ml kokosmelk 
  • 200 g spinazie 
  • 100 g kikkererwten, gekookt 
  • 100 g tempé, in blokjes 
  • Zonnebloemolie

Bereidingswijze
1. Snijd de bloemkool in roosjes.
2. Kook de bloemkoolroosjes in een pot met ruim kokend water in ongeveer 8 minuten gaar. Giet af en zet apart.

3. Verhit wat olie in een wokpan. Voeg wanneer de olie is opgewarmd de currypasta toe en roer goed. Pas op dat de currypasta niet aanbakt.
4. Voeg na 3 minuten de kokosmelk toe.
5. Voeg de gekookte bloemkoolroosjes toe aan het curry-kokosmelkmengsel. Voeg ook de spinazie en kikkererwten toe. Laat 5 minuten koken tot de spinazie geslonken is door de hitte.

6. Verhit intussen wat olie in een braadpan. Bak de tempéblokjes krokant. Voeg de blokjes direct toe aan de curry en serveer. 

Credits: Recept uit ‘Vegabijbel’