Teriyaki traybake: tempé en groenten uit de oven

Wist je dat teriyaki ‘glanzend gegrild’ betekent? Bereid je voor op een glansrijke avond met dit recept! 

Ingrediënten
voor 4 personen 

  • 2 rode paprika’s, in blokjes
  • 2 dikke wortels, geschild en in plakken  
  • 2 pijpajuinen, in dunne ringen
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 250 g tempé, in blokjes
  • 200 g zilvervliesrijst
  • 175 ml teriyakisaus
  • 2 el zonnebloemolie

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Verdeel de tempé en de zonnebloemolie over een met bakpapier beklede bakplaat en meng goed door elkaar zodat alle tempé bedekt is met olie. Rooster de tempé 10 minuten in het midden van de oven.
3. Voeg de paprika, wortels, broccoli en teryakisaus aan de tempé toe, meng tot alle ingrediënten bedekt zijn met de saus.
4. Rooster het geheel nog 20 minuten in het midden van de oven, schep halverwege een keer om.
5. Bereid ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
6. Verdeel de tempé en de groenten over de borden, serveer met de rijst en garneer met de pijpajuin.