Taste | Leuven

Bij restaurant Taste in Leuven draait alles om de ervaring van smaak. De keuken wordt ook wel omschreven als “gastronomisch genieten in een bohemian jasje”. Je vindt hier iedere dag verse kunstwerken op je bord. Het menu heeft klassieke invloeden, maar behoudt de focus op de pure ingrediënten. Samen met de persoonlijke ontvangst en de gezellige sfeer staat Taste garant voor een echt culinair avondje uit!  


Wie is chef Bart Tastenhoye?

Chef Bart Tastenhoye volgde zijn opleiding aan de hotelschool Ter Duinen. Voor hem is koken geen baan, maar een ware passie. Hij heeft veel ervaring opgedaan in de keuken van visrestaurant Kelderman en nam daar afscheid met een knaller: een Michelin ster. Daarna opende hij met zijn wederhelft, gastvrouwe Dorotée Hoste, hun eigen restaurant Taste.  


T
ijdens de Week Zonder Vlees serveert Taste een speciaal menu! Dit menu kost 85 euro (4 gangen), 110 euro (*5 gangen) of 130 euro (**6 gangen) per persoon en neemt je mee op een culinaire ontdekkingsreis door de volgende gerechtjes: 

Cannelloni van knolselderij in zoutkorst | zilte groenten en broccoli
Consommé van gebrande noten | Zeebes

Geroosterde bieten | pompoen |salie | sinaas | hazelnoot

*Eekhoorntjesbrood | savoi | duxelle |beurre blanc |pastinaak

**Gnocchi van bataat | jus van braam en wei | truffel

Kervelwortel | somoso van rode kool en geitenkaas | witloof | duindoornbes

  Appel | walnoten | roomijs van rozemarijn | calvados

Kaas i.p.v. dessert + €14
Kaas als extra gang + €22 

 

Heb je ook zin om een keer heerlijk te gaan eten bij Bart en Dorotée? Je kunt ze vinden op de Naamsestraat 62 in Leuven. Reserveren kan via hun website! Vergeet niet bij het reserveren te vermelden dat je voor het speciale Week Zonder Vlees menu komt!