‘t Vijfde Seizoen | Aalter

Het restaurant van chef Broes Tavernier in Aalter wil aan elk van de vier seizoenen een extra dimensie toevoegen: ‘t Vijfde Seizoen. Ze bereiden met streekgebonden seizoensproducten de lekkerste gerechten. Dit doen ze met groot respect voor hun kwekers en leveranciers, die ze ‘hun helden’ noemen. Je hebt de keuze uit een klassiek menu met vlees en vis, maar ook een volledig vegetarisch menu: het veldmenu! 


Wie is chef Broes Tavernier?

Chef Broes Tavernier uit Deinze volgde zijn culinaire opleiding aan de hotel- en toerismeschool Spermalie in Brugge. Hij heeft waardevolle ervaring opgedaan tijdens zijn werk bij gerenommeerde chefs zoals Marc Paesbrugghe in Sir Anthony Van Dijck, Danny Horseele in ’t Molentje en Peter Goosens in ’t Hof van Cleve. Na deze ervaringen werd hij chef in Bistro Refter en later souschef bij Geert Van Hecke. 

Met al deze ervaring in zijn achterhoofd opende hij vervolgens met zijn vrouw Lien in 2011 hun restaurant ‘t Vijfde Seizoen. Zijn kookstijl is klassiek en eenvoudig zonder te veel poespas. Hij zet groenten graag in de hoofdrol.  


Tijdens de Week Zonder Vlees serveert ‘t Vijfde Seizoen een speciaal menu! Dit menu
 neemt je mee op een culinaire ontdekkingsreis door de volgende gerechtjes:

Rode biet “zoutkorst” | Tofu | vegan dashi | veldkaviaar | alg

Wortel “geglaceerd” | “gerookt” duindoornbes

Eekhoorntjesbrood “tortelli Pic” | boerenkool | salie

Venkel “fondant/ salade/ compote” | Kumquat “gekonfijt” | bearnaise | gnocchi

Peer Belle Hélène “conference” | Wingene Chocolade “Jivara” | kinako-straciatella “ijs”

 

Heb je ook zin om een keer heerlijk te gaan eten bij Broes en Lien? Je kunt ze vinden op de Sint-Stationsstraat 9 in Aalter. Reserveren kan via deze link! Vergeet niet bij het reserveren te vermelden dat je voor het speciale Week Zonder Vlees menu komt!