Sushibowl met sesam-sojadressing 

Sushi bowls blijven verrassen doordat je eindeloos kunt variëren met ingrediënten. Onze favorieten: wortel, edamame, radijsjes en zeewier!

Ingrediënten  
voor 4 personen

  • 1 dikke wortel, geschild en grof geraspt  
  • 500 g sushirijst  
  • 200 g edamame  
  • 200 g radijs  
  • 125 g zeewiersalade  
  • 2 el sesamzaad

Voor de sushirijst marinade 
• 8 el rijstazijn
• 2 tl suiker
• 1 tl zout

 Voor de sesam-sojadressing 
• 6 el sojasaus
• 3 el sesamolie

Bereidingswijze 

  1. Bereid de sushirijst volgens de instructies op de verpakking. Verwarm de ingrediënten voor de sushirijst marinade kort in een pot totdat de suiker en het zout zijn opgelost. Zet apart. 
  2. Voeg, wanneer de rijst is afgekoeld, de marinade toe en roer dit voorzichtig door. Meng de ingrediënten voor de sesam-sojadressing in een kom.  
  3. Verdeel de sushirijst over vier kommen. Verdeel de wortel, radijs, edamame en zeewiersalade kloksgewijs over de kommen. Verdeel de helft van de dressing over de bowls. Garneer de sushibowls met sesamzaadjes en serveer direct samen met de overgebleven dressing.