Stoofpotje met gekookte aardappels 

Dit stoofpotje met gekookte aardappels is hét ultieme gerecht voor in de koude wintermaanden. Met wie ga jij genieten van dit gerecht? 

Ingrediënten 
voor 4 personen

  • 2 teentjes knoflook, geperst 
  • 1 dikke wortel, geschild en in plakjes
  • 1 ajuin, gesnipperd
  • 750 g vastkokende aardappelen, geschild
  • 400 g kastanjechampignons
  • 200 g doperwten
  • 75 g bloem
  • 15 g tijm
  • 15 g krulpeterselie, grofgesneden
  • 1 l groentebouillon
  • 250 ml rode wijn
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zonnebloemolie
  • Zout en peper 

Bereidingswijze 
1. Verhit zonnebloemolie in een pot met dikke bodem op middelhoge temperatuur en fruit de ajuin 4 minuten totdat hij glazig begint te worden. Voeg de knoflook toe en bak nog 2 minuten mee.  
2. Doe de wortel, kastanjechampignons, erwten, tijm, tomatenpuree en paprikapoeder erbij en meng goed. Voeg vervolgens de rode wijn toe en laat 2 minuten pruttelen.  
3. Verhit ondertussen zonnebloemolie in een kleine pot op middelhoge temperatuur en voeg hier de bloem aan toe. Roer het goed door met een garde tot er geen klontjes meer in zitten. Voeg langzaam de helft van de groentebouillon toe en meng met een garde. Voeg het bloemmengsel en de rest van de groentebouillon toe aan de stoofpot. Doe het deksel op de pot en laat het 1,5-2 uur pruttelen terwijl je af en toe roert.
4. Proef en breng op smaak met zout en peper, verwijder de takjes tijm uit de stoofpot en voeg ¾ van de krulpeterselie toe aan de schotel.  

5. Kook de aardappelen 20 minuten in kokend water. Controleer of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken. Giet af en laat nastomen. 
6. Verdeel de stoofpot en gekookte aardappelen over de borden. Garneer de stoofpot met overgebleven krulpeterselie en serveer direct.