Met deze pittige vegetarische kaasburger en knapperige aardappelschijfjes bereid je een smaakvol gerecht. Aanvallen maar!
Ingrediënten
voor 4 personen
- 1 ajuin, in halve ringen
- 4 vegan burgers
- 4 hamburgerbroodjes, gehalveerd
- 4 plakken kaas
- 2 jalapeño’s, in plakken
- 500 g aardappelschijfjes
- 85 g rucola
- 2 el mosterd
- 2 el (plantaardige) mayonaise
- Zonnebloemolie
- Zout en peper
Bereidingswijze
1. Verhit zonnebloemolie in een braadpan op middelhoge temperatuur en bak de aardappelschijfjes 6-8 minuten totdat ze goudbruin kleuren en een beetje knapperig zijn. Proef en breng op smaak met zout en peper.
2. Verhit zonnebloemolie in een andere braadpan op middelhoge temperatuur en bak de ajuin 7-8 minuten totdat hij goudbruin kleurt. Zet de ajuin apart.
3. Verhit opnieuw zonnebloemolie in dezelfde braadban op middelhoge temperatuur en bak de vegan burgers 7-8 minuten. Draai de burgers halverwege om en leg op iedere burger een plakje kaas. Verwarm totdat de plakjes gesmolten zijn.
4. Bereid ondertussen de hamburgerbroodjes volgens de instructies op de verpakking.
5. Bestrijk de hamburgerbroodjes met de mosterd en de mayonaise. Beleg de broodjes daarna met de rucola, burgers, jalapeño’s en ajuin.
6. Verdeel de hamburgers over de borden, serveer met de aardappelschijfjes en eventueel met mayonaise.