Spaghetti met basilicum en citroen

Er gaat niks boven een authentieke Italiaanse pasta. Met deze citroenspaghetti met basilicum en Nurishh Gran Vegiano breng jij zo Italië in huis!

Ingrediënten
voor 4 personen

  • 600g spaghetti pasta
  • ½ gele ui, in kleine blokjes gesneden
  • 1 el margarine
  • 1 citroen
  • 20cl plantaardige room
  • ½ bosje verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 3 el zonnebloempitten (optioneel)
  • 1 zakje Nurishh Gran Vegiano
  • Zout en peper

Bereidingswijze
1. Breng een pan water aan de kook en kook de pasta beetgaar (volg de aanwijzingen op de verpakking).
2. Giet de pasta af en bewaar een kopje kookwater. Besprenkel de pasta met olijfolie om te voorkomen dat hij aan elkaar plakt.
3. Fruit in een grote koekenpan of steelpan de ui en knoflook met een klein beetje margarine gedurende 2 minuten.
4. Voeg de room, 1 el Nurishh Gran Vegiano, citroenzeste en -sap toe. Laat 5 minuten sudderen. Voeg het kookvocht toe en laat nog 5 minuten inkoken. Breng op smaak met zout en peper.
5. Hak de basilicumblaadjes grof en voeg de citroencrème toe.
6. Smeer de pasta in met de room in een steelpan (of in de koekenpan als die groot genoeg is).
7. Doe een grote lepel pasta in een diep bord.
8. Voeg enkele stukjes basilicumblaadje toe en werk af met de Nurishh Gran Vegiano.

 

Nurishh Gran Vegiano

Nurishh volgt zijn strategie als expert in plantaardige kaas en biedt je Gran Vegiano, ideaal voor al je pasta's, salades en gegratineerde gerechten. Een product dat zo dicht mogelijk bij Parmezaanse kaas ligt: geraspt, lactosevrij en rijk aan calcium + vitamine B12.