Souvenir | Gent

Bij Restaurant Souvenir in Gent draait alles om groenten, en dat wordt beloond met zowel één Michelin ster, als één groene Michelin ster. Groenten zijn de hoofdingrediënten. Daarom hebben ze altijd twee keuzes: een menu dat focust op groenten en een menu met een mix van groenten en vis. Ze zijn gefocust op groenten omdat ze geloven dat het de toekomst is. Hun missie is om een mentaliteitsverandering te verspreiden, in de hoop dat meer mensen zich hierbij aansluiten. De ingrediënten komen van lokale boeren en leveranciers. Duurzaamheid komt bij Souvenir duidelijk op één! 


Wie is chef Vilhjalmur Sigurdason?

De IJslandse chef Vilhjalmur Sigurdarson (36), beter bekend als Willy, kwam naar Europa vanwege zijn overtuiging dat hier de kwaliteit te vinden was en het de plek was waar alles gebeurde. Hij werkte bij uitstekende restaurants als In de Wulf en La Buvette. In 2014 begon hij zijn eerste eigen zaak en zijn partner Joke Michiel verliet haar job in de media om mee te helpen in de zaak.  

De belangrijkste kenmerken van Vilhjalmur’s keuken zijn creativiteit, focus op groenten en originaliteit. Op zijn borden liggen meestal maar enkele ingrediënten, maar hierachter schuilt een indrukwekkende techniek. Hij heeft een persoonlijke relatie met de natuur en zijn keuken volgt het ritme van de seizoenen.  

Speciaal voor de Week Zonder Vlees heeft Souvenir iets gaafs op maandag t/m donderdag! Voor 60 euro (3 gangen), 85 euro (5 gangen) of 120 euro (7 gangen) per persoon neemt het Carte Blanche groenten menu je mee op smaakavontuur!

Ze hebben tijdens de Week Zonder Vlees op maandag-, donderdag-, en vrijdagmiddag ook een speciale 3 gangen lunch volgens oogstaanbod voor 50 euro!

 

Heb je ook zin in een fantastische culinaire ervaring bij Vilhjalmur en Joke? Je kunt ze vinden op de Vincent Brabantdam 134 in Gent. Reserveren kan via deze link! Vergeet niet bij het reserveren te vermelden dat je voor het speciale Week Zonder Vlees menu komt!