Sloppy Joe met Aziatische twist

Probeer deze Aziatische twist op de klassieke ‘Sloppy Joe.’ Een sandwich om van te watertanden! 

Ingrediënten
voor 4 stuks

  • 4 ronde sandwiches
  • 2 pijpajuinen, in dunne ringen
  • ½ rode kool, in dunne reepjes
  • (Plantaardige) Boter

Voor het ‘pulled beef’ mengsel
• 2 pakjes (+/- 350 g) vegetarisch gehakt
• 2 teentjes knoflook, geperst
• 4 el ketchup
• 2 el hoisin
• 2 el sojasaus
• 3 el sesamolie
• Zonnebloemolie

Bereidingswijze
1. Snijd de sandwiches open en bestrijk de binnenkant van de broodjes met de (plantaardige) boter.
2. Bak de broodjes met de binnenkant naar beneden in een braadpan op middelhoge temperatuur ongeveer 3 minuten totdat ze goudbruin kleuren.

3. Verhit zonnebloemolie in een braadpan op middelhoge temperatuur en bak het vegetarisch gehakt samen met de knoflook 4-5 minuten.
4. Voeg ook de ketchup, hoisin, sojasaus en sesamolie toe en laat nog 10 minuten op lage temperatuur staan totdat het mengsel een saus vormt.

5. Verhit ondertussen zonnebloemolie in een andere braadpan op middelhoge temperatuur en bak de reepjes rode kool 5 minuten totdat ze beetgaar zijn.
6. Verdeel de rode kool en het ‘pulled beef’ mengsel over de broodjes, garneer met de pijpajuin en serveer direct.