Ooit gehoord van shakshuka? In dit gerecht wordt ei gegaard in een kruidige rode saus. Serveer met plakjes avocado en het gerecht is helemaal af!
Ingrediënten
voor 4 personen
- 4 eieren
- 2 blikken (800 g) tomatenblokjes
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 avocado, in schijfjes
- 1 ajuin, gesnipperd
- 5 g koriander, grofgesneden
- 5 g platte peterselie, grofgesneden
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl gemalen komijn
- ½ tl cayennepeper
- Brood, naar keuze
- Zonnebloemolie
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Verhit zonnebloemolie in een diepe pan op middelhoge temperatuur en fruit de ajuin in 5-6 minuten totdat hij glazig begint te worden.
- Voeg de knoflook, paprika, paprikapoeder, gemalen komijn en cayennepeper toe en bak 2 minuten mee.
- Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan en laat 10 minuten sudderen. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Maak vier kuiltjes in de saus en breek voorzichtig boven ieder kuiltje een ei. Doe het deksel op de pan en laat de shakshuka 7-9 minuten pruttelen tot de eieren gaar zijn. Verwijder vervolgens de pan van de warmtebron.
- Verdeel de avocadoschijfjes over de pan en garneer de shakshuka met koriander en peterselie. Serveer direct met brood.