Shakshuka met avocado 

Ooit gehoord van shakshuka? In dit gerecht wordt ei gegaard in een kruidige rode saus. Serveer met plakjes avocado en het gerecht is helemaal af!

Ingrediënten  
voor 4 personen  

  • 4 eieren  
  • 2 blikken (800 g) tomatenblokjes  
  • 2 teentjes knoflook, geperst  
  • 1 rode paprika, in reepjes  
  • 1 avocado, in schijfjes
  • 1 ajuin, gesnipperd  
  • 5 g koriander, grofgesneden  
  • 5 g platte peterselie, grofgesneden  
  • 1 tl paprikapoeder  
  • 1 tl gemalen komijn
  • ½ tl cayennepeper  
  • Brood, naar keuze  
  • Zonnebloemolie  
  • Zout en peper 
     

Bereidingswijze  

  1. Verhit zonnebloemolie in een diepe pan op middelhoge temperatuur en fruit de ajuin in 5-6 minuten totdat hij glazig begint te worden.
  2. Voeg de knoflook, paprika, paprikapoeder, gemalen komijn en cayennepeper toe en bak 2 minuten mee.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan en laat 10 minuten sudderen. Proef en breng op smaak met zout en peper.   
  4. Maak vier kuiltjes in de saus en breek voorzichtig boven ieder kuiltje een ei. Doe het deksel op de pan en laat de shakshuka 7-9 minuten pruttelen tot de eieren gaar zijn. Verwijder vervolgens de pan van de warmtebron.    
  5. Verdeel de avocadoschijfjes over de pan en garneer de shakshuka met koriander en peterselie. Serveer direct met brood.