Scrambled ‘eggs’ on toast

Op zoek naar een lekker brunch gerecht? Probeer deze plantaardige scrambled ‘eggs’ on toast. Ideaal voor een gezellige familiebrunch!

Ingrediënten
voor 4 personen

  • 8 sneden zuurdesembrood 
  • 2 tomaten, in blokjes 
  • 2 pijpajuinen, in dunne ringen  
  • 1 pakje (375 g) tofu, uitgelekt 
  • 2 tl paprikapoeder 
  • 1 tl gemalen kurkuma 
  • ½ tl uienpoeder 
  • ½ tl knoflookpoeder 
  • Zonnebloemolie 
  • Zout en peper 

 

Bereidingswijze  

  1. Rooster de sneden brood krokant in een oven op de grillstand, tussen een croque monsieur-ijzer of in een broodrooster.  
  2. Verkruimel of plet de tofu in kleine stukjes. Verhit zonnebloemolie in een diepe pan op middelhoge temperatuur en wok de tofu 6-8 minuten totdat hij krokant begint te worden.
  3. Voeg de tomatenblokjes, paprikapoeder, gemalen kurkuma, het uienpoeder en knoflookpoeder toe aan de pan en roer goed door. Bak het geheel nog 2-3 minuten totdat de tomaat zacht begint te worden. Proef en breng op smaak met zout en peper. Verwijder de pan van de warmtebron en zet de gebakken tofu apart.  
  4. Leg de sneden brood op de borden en leg er de scrambled ‘eggs’ over. Garneer met de pijpajuin en serveer direct.