Romige gnocchi met tomaat harissasaus

Gnocchi is een heerlijke Italiaanse pastasoort gemaakt op basis van aardappelen. Deze romige variant met tomaat harissasaus moet je geprobeerd hebben!

Ingrediënten
voor 4 personen

  • 600 g gnocchi
  • 400 g gehakte tomaten
  • 40cl plantaardige room (haver of soja)
  • 1 rode paprika, in kleine stukjes gesneden
  • 1 rode ui, geschild en in kleine stukjes gesneden
  • 1 theelepel World Spice Blend Harissa van Verstegen Spices & Sauces
  • 15 g edelgist of gemoute gistvlokken (optioneel)
  • Zout en peper
  • Kwartjes kerstomaat (voor decoratie)
  • Verse basilicumblaadjes (voor decoratie)

Bereidingswijze
Voor de saus
1. Mix de tomatenblokjes, rode peper, plantaardige room, World Spice Blend Harissa Verstegen, gist (optioneel) en rode ui in een keukenmachine naar keuze. De saus moet glad en klontvrij zijn.

Voor de gnocchi
1. Bak de gnocchi 5 minuten in een hete koekenpan met een scheutje olijfolie.
2. Giet de saus over de gnocchi in de pan en schep om.
3. Laat ongeveer 10 minuten op een middelhoog vuur sudderen tot de saus iets is ingedikt.

Om te serveren
1. Doe een grote lepel in een diep bord of kom.
2. Bestrooi met een snufje Verstegen harissa melange, cherrytomaatjes en een paar blaadjes verse basilicum.

 

World Spice Blend Harissa

Feestelijk de “week zonder vlees” inzetten met onze World Spice Blend Harissa. Puur en vol van smaak, gemaakt van kruiden en specerijen van de beste kwaliteit, zonder toegevoegd zout. Harissa bestaat uit de warme, nootachtige smaak van komijn in combinatie met het frisse aroma van koriander en de pittige touch van chili. Te gebruiken bij feta, couscous en tajine.