Soep is altijd goed. Dit gezonde recept met linzen, pompoen, romige kokosmelk en spicy rode curry als finishing touch wil je proeven!
Ingrediënten
voor 4 personen
- 1 butternut pompoen, schil en zaadlijsten verwijderd in blokjes van 2 cm
- 400g linzen
- 50 g pompoenpitjes
- 400 ml kokosmelk
- 1 l water
- 3 el rode currypasta
- 1 witte ajuin, fijngesneden
- 15 g verse koriander
Bereidingswijze
- Doe de stengels van de koriander en snijd grof. Snijd ook het korianderblad grof en bewaar dit voor later gebruik in de koelkast.
- Verhit zonnebloemolie in een braadpan en fruit de ajuin totdat hij glazig begint te worden. Voeg de rode-currypasta toe aan de pan en wok 2-3 minuten mee.
- Voeg vervolgens de pompoenblokjes, de steeltjes van de koriander, de kokosmelk en het water toe aan de pan en laat het geheel 30 minuten pruttelen op lage temperatuur.
- Voeg de helft van de linzen toe aan de pan en blend de soep grof met behulp van een staafmixer.
- Verdeel de overgebleven linzen over vier kommen en verdeel hier de pompoensoep over. Garneer met de koriander uit de koelkast en pompoenpitjes en serveer direct.