Linzensoep met rode curry, pompoen en kokosmelk 

Soep is altijd goed. Dit gezonde recept met linzen, pompoen, romige kokosmelk en spicy rode curry als finishing touch wil je proeven!

Ingrediënten
voor 4 personen 

  • 1 butternut pompoen, schil en zaadlijsten verwijderd in blokjes van 2 cm 
  • 400g linzen  
  • 50 g pompoenpitjes 
  • 400 ml kokosmelk 
  • 1 l water 
  • 3 el rode currypasta 
  • 1 witte ajuin, fijngesneden 
  • 15 g verse koriander 

Bereidingswijze 

  1. Doe de stengels van de koriander en snijd grof. Snijd ook het korianderblad grof en bewaar dit voor later gebruik in de koelkast.  
  2. Verhit zonnebloemolie in een braadpan en fruit de ajuin totdat hij glazig begint te worden. Voeg de rode-currypasta toe aan de pan en wok 2-3 minuten mee. 
  3. Voeg vervolgens de pompoenblokjes, de steeltjes van de koriander, de kokosmelk en het water toe aan de pan en laat het geheel 30 minuten pruttelen op lage temperatuur. 
  4. Voeg de helft van de linzen toe aan de pan en blend de soep grof met behulp van een staafmixer.  
  5. Verdeel de overgebleven linzen over vier kommen en verdeel hier de pompoensoep over. Garneer met de koriander uit de koelkast en pompoenpitjes en serveer direct.