Quiche met broccoli en kerstomaten 

Een heerlijk quiche recept met als kers op de (hartige) taart: smaakvolle tomaten! 

Ingrediënten 
voor 4 personen   

  • 2 eieren  
  • 1 broccoli, in kleine roosjes  
  • 1 rol vers bladerdeeg  
  • 250 g kerstomaten, gehalveerd  
  • 250 ml (plantaardige) room   
  • 1 el gedroogde tijm  
  • Zonnebloemolie  
  • Zout en peper  

Benodigdheden

  • Quichevorm 

Bereidingswijze 
1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een quichevorm in met zonnebloemolie.
2. Rol het bladerdeeg uit en bekleed de quichevorm hiermee. Druk aan met je vingertoppen en snijd het overtollige deeg weg. Prik met een vork gaatjes in het deeg.  

3. Kook de broccoliroosjes 4 minuten in kokend water met een snufje zout totdat ze beetgaar zijn. Giet af en laat nastomen. 
4. Klop de eieren los in een ruime kom. Voeg de broccoliroosjes, kerstomaten, (plantaardige) room en gedroogde tijm toe aan de kom en roer goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
5. Verdeel het mengsel over het bladerdeeg en bak de quiche 40-50 minuten in het midden van de oven totdat ze goudbruin is geworden.  

6. Haal de quiche uit de oven en laat kort afkoelen alvorens ze aan te snijden. Serveer direct!