Potato wedges met vegan mayo

Ben je ook zo dol op friet? Dan moet je deze handgemaakte potato wedges met vegan mayo echt eens geprobeerd hebben!

Ingrediënten
voor 4 personen

  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1kg grote vaste aardappelen
  • 2L water
  • 2 el grof zout
  • ½ theelepel bicarbonaat
  • Zwarte peper
  • 1 fles Fred’s Vegan Mayo

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 230°C op de traditionele stand.
2. Leg bakpapier in een ovenschaal.
3. Snijd de aardappelen met een mes in de lengte doormidden. Leg de aardappelhelften met de snijkant naar beneden en snijd ze in de lengte door in partjes van ongeveer 2 cm dik. Je hebt nu grote frieten of “wedges”.
4. Breng het water in een grote pan aan de kook.
5. Voeg het zout, bicarbonaat en de aardappelen toe. Kook de aardappelen in het kokende water tot ze net gaar zijn – ongeveer 4 minuten kooktijd (lichte weerstand als je er met een mes in prikt).
6. Giet de aardappelen af en doe ze in een grote kom of slakom.
7. Breng op smaak met zout en peper en schep een minuutje om.
8. Leg de aardappelpartjes in een enkele laag op de bakplaat. Sprenkel er een beetje olie over.
9. Zet de wedges ongeveer 10 minuten in de oven, draai ze dan om en bak nog eens 10 minuten. Bak verder als de wedges niet goudbruin genoeg zijn.
10. Haal de wedges uit de oven en serveer met Fred’s Vegan Mayo en een Belgisch gerecht naar keuze (hier een Vlaamse seitan carbonnade!).

 

Fred’s Vegan Mayo

 Vanuit de overtuiging dat plantaardig de toekomst is voor een beterewereld én de passie voor Belgische mayonaise creëerden Fred's Vegan het 1ste echte volwaardige plantaardige alternatief voor traditionele (ei)mayonaise. Zonder toegevingen te doen op smaak en textuur. Vegan mayo die dus net smaakt als traditionele mayonaise, zonder ook maar 1 kip lastig te vallen. Geweldig, niet? Of zoals ze bij Fred's Vegan graag zeggen: “We’ve cracked the mayo code, without cracking a single egg”