Plantaardig eten, vol smaak: Crisp lanceert vegan weekmenu

We willen steeds bewuster eten, maar weten nog niet altijd hoe. Ambassadrice van Week Zonder Vlees, Elisabeth van Lierop, slaat daarom de handen in elkaar met Crisp, officiële partner van de Week Zonder Vlees, en ontwikkelde exclusief voor de boodschappen-app een vegan menu voor het hele gezin. Als vegan kookboekschrijfster, oprichter van eco-blog Plantbased.be en moeder van drie kinderen wil ze misvattingen over plantaardig eten wegnemen en het toegankelijk maken. “Gezinnen beheersen vaak zeven ‘family favorites’ recepten om steevast af te wisselen. Met dit weekmenu maak je die gemakkelijk plantaardiger, zonder op smaak in te leveren.”

“Mijn kinderen zijn het helemaal gewoon, voor hen is plantaardig een vanzelfsprekendheid”


Toekomstige generatie

Voor Elisabeth en haar man Tijs (muzikant Balthazar en Warhaus) is plantaardig eten een vanzelfsprekendheid. “Wij zijn planteneters en dat zijn we graag. Als we onze kinderen een leefbare toekomst willen geven, moeten we met z’n allen zo snel mogelijk onze ecologische voetafdruk verkleinen,” vertelt ze. “Onze kinderen zijn niks anders gewend, ze zijn er fier op! Op school praten ze erover met vriendjes, je merkt dat het al een heel gangbaar onderwerp is voor de toekomstige generatie.”


Veel misvattingen

De omschakeling naar een plantaardig eetpatroon is vaak makkelijker dan we denken. “Vaak bestaat de misvatting dat vegan eten moeilijk, eenzijdig of smaakloos is. De gerechten die ik ontwikkelde voor Crisp bewijzen het tegendeel: de noodlesoup staat binnen de 20 minuten op tafel, de tandoori is een echte smaakbom vol groenten en de lasagne is met zijn krokante kaaslaagje toch echt het ultieme comfortfood. Ik vind het leuk om te laten zien dat plantaardig eten ook gewoon decadent lekker kan zijn. En via Crisp haal je alles wat je ervoor nodig hebt gemakkelijk in huis, met de kortste route tussen boer en bord. Eenvoudiger kan niet!”

“Ik vind het leuk om te laten zien dat plantaardig eten ook gewoon decadent lekker kan zijn”


Aandacht voor vegan bij Crisp

De plantaardige recepten van Elisabeth kan je bij Crisp bestellen vanaf zaterdag 21 oktober, vlak voor de start van de Week Zonder Vlees. Ze blijven ook heel november lang beschikbaar, ter inspiratie voor bijvoorbeeld World Vegan Day (1 november) en de verschillende vegan en veggie challenges doorheen de maand. Via de boodschappen-app van Crisp leg je de recepten en ook losse boodschappen gemakkelijk in je mandje. Je krijgt alle verse ingrediënten tot bij je aan de deur bezorgd wanneer het jou uitkomt. Crisp volgt het seizoen en koopt producten van zo dichtbij mogelijk. Door rechtstreeks in te kopen bij ongeveer 800 kleine boeren, kwekers en makers leggen boodschappen zo min mogelijk voedselkilometers af!