Paprikasoep met kikkererwten en pijnboompitten

Deze paprikasoep met kikkererwten is altijd een goed idee! Ideaal voor tijdens de lunch en heerlijk crunchy door de pijnboompitten.

Ingrediënten  
Voor 4 personen 

  • 1 kg rode puntpaprika  
  • 2 el olijfolie  
  • 1 ajuin, gesnipperd  
  • 2 teentjes knoflook, geperst  
  • 1 ½ l groentebouillon  
  • 400 g kikkererwten, uitgelekt  
  • 60 g pijnboompitten  
  • Zout en peper, naar smaak  
  • Olijfolie  

Bereidingswijze  

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de puntpaprika’s schoon, snij in grove stukken en meng in een kom met de olijfolie. Spreid de puntpaprika’s uit over een bakplaat en rooster 15 à 20 minuten.  
  2. Verhit een scheutje olie in een soeppot en fruit daarin de ajuin en knoflook tot ze glazig worden. Voeg de geroosterde paprika’s toe aan de pot en bak. Voeg de groentebouillon toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Zet daarna het vuur uit en laat het geheel even afkoelen.  
  3. Doe alles in een blender, mix tot een egale soep, proef en voeg zout en peper toe naar smaak. Rooster in een droge braadpan de pijnboompitten goudbruin en knapperig.  
  4. Serveer de soep in een kommetje met 3 eetlepels kikkererwten per persoon en 1 eetlepel pijnboompitten.