Ovenschotel met linzen en zoete-aardappelpuree 

Laat je verrassen door deze kleurrijke oranje ovenschotel met linzen en zoete-aardappelpuree, perfect voor een gezellig diner! 

Ingrediënten 
voor 4 personen   

  • 2 ajuinen, gesnipperd  
  • 1 prei, in halve ringen  
  • 1 blik (400 g) linzen, uitgelekt en afgespoeld 
  • 750 g zoete aardappel, geschild en gehalveerd  
  • 400 g prinsessenbonen, gehalveerd  
  • 125 ml (plantaardige) culinaire room
  • 2 el mosterd  
  • 1 tl currypoeder  
  • Zonnebloemolie  
  • Zout en peper  

Bereidingswijze 
1. Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een ovenschaal in.
2. Kook de zoete aardappel in kokend water in 20 minuten gaar. Controleer of de zoete aardappel gaar is door er met een vork in te prikken en giet de aardappels af.
3. Pureer de hete aardappels en voeg hier al roerend de (plantaardige) room aan toe. Proef en breng de puree op smaak met zout en peper. Zet apart.  

4. Verhit zonnebloemolie in een diepe pan op middelhoge temperatuur en fruit de ajuin 4 minuten totdat hij glazig begint te worden.
5. Voeg de prinsessenbonen, prei, mosterd en currypoeder toe en bak 5-6 minuten mee. Roer de linzen door de pan en bak nog 1 minuut mee. Proef en breng op smaak met zout en peper.  

6. Doe het groentemengsel in de ovenschaal en verdeel hier gelijkmatig een laag van de zoete-aardappelpuree over. Gebruik een vork om groeven te maken in de puree.
7. Bak de ovenschotel 25-30 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is gekleurd.
8. Laat de ovenschotel kort afkoelen en verdeel het over de borden. Serveer warm.