Ontdek de smaak van vegetarisch met HelloFresh!

Wist je dat maar liefst 65% van de Vlamingen het eten van vlees nog steeds als vanzelfsprekend ziet? Hoog tijd voor verandering! Daarom bundelt HelloFresh de krachten met de Week Zonder Vlees om je te inspireren met de meest heerlijke en makkelijke vegetarische recepten. Met al bijna de helft van hun menu bestaande uit vegetarische opties is HelloFresh de ideale maaltijdbox voor iedereen die graag de stap wil zetten naar vaker plantaardig eten.


Jouw vegetarische maaltijdbox

HelloFresh is een maaltijdbox-service waar je wekelijks je eigen menu kunt samenstellen met een ruime keuze aan heerlijke recepten. De ingrediënten komen vers en in precieze hoeveelheden, waardoor je minder voedsel verspilt! Speciaal voor de Week Zonder Vlees heeft HelloFresh 9 recepten gecreëerd. Van klassieke (Belgische) vleesgerechten met een vegetarische twist tot verrassende veggie-recepten van over de hele wereld: er is voor elk wat wils.


HelloFresh x Week Zonder Vlees

Volgens onderzoek van HelloFresh zitten veel Belgen (41%) middenin de transitie om (nog) minder vlees te willen consumeren. “1 op 2 Belgen vindt het echter moeilijk om vegetarisch te koken in de dagdagelijkse keuken, waarbij gebrek aan inspiratie vaak aan de grondslag ligt.” zegt Babette Crevits, receptontwikkelaar bij HelloFresh. Met een overvloed aan receptkeuzes en lekkere samenwerkingen helpt HelloFresh jou echter binnen no-time op weg naar een flexitarisch eetpatroon. Het enige wat je hoeft te doen? Kies jouw favoriete vegetarische recepten uit, en HelloFresh zorgt ervoor dat alle boodschappen bij je thuis worden bezorgd.

Wat dacht je bijvoorbeeld van…


Vegetarische gehaktballen met geroosterde groenten

“Nog veel Belgen (49%) hebben het vooroordeel dat vegetarisch eten tot tekorten van bepaalde voedingsstoffen leidt. Uiteraard is het belangrijk dat alle ingrediënten en essentiële voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden op het bord belanden. Deze vegan gehaktballen van De Vegetarische Slager zijn een goed voorbeeld van een gezonde vleesvervanger. Het gerecht bevat liefst 21,6 gram eiwitten”, legt Babette uit.
Bekijk het HelloFresh recept hier


Rigatoni alla norma

Een klassieke Italiaanse vegetarische pasta is altijd een hit aan tafel. De pasta heeft een smaakvolle tomatensaus en zit vol groenten. Ondanks dat dit recept vegetarisch is, is er niks om op in te leveren volgens Babette. “Elke portie zit namelijk vol ijzer door de groenten, calcium en vitamine B2 en B12 door de mozzarella. Ook aan proteïne geen gebrek, de rigatoni, de mozzarella en de aubergine zorgen, met 30,6 gram eiwit per persoon, voor een proteïnerijke maaltijd. En dat allemaal zonder dat er vlees aan te pas komt”.
Bekijk het HelloFresh recept hier


Vegetarische schnitzel met champignonroomsaus

“Bonen zijn een goede bron van ijzer, vitamine B1, eiwitten én vezels. Daarom is deze vegetarische schnitzel, gemaakt van tuinbonen, een goede vleesvervanger.” zegt Babette. Naast de schnitzel bestaat dit gerecht uit een champignonsaus en een komkommersalade. Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen.
Bekijk het HelloFresh recept hier


De uitdaging van de Week Zonder Vlees

Ruim één op de vijf Vlamingen kiest bewust om één dag tot meerdere dagen per week helemaal vegetarisch te eten. Dat is al een geweldige stap richting een duurzamere toekomst! Laten we samen deze positieve verandering omarmen en bijdragen aan een duurzamere wereld. Eet jij ook mee voor een groenere planeet?

 

___________________________

Bronnen
Online onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX in opdracht van HelloFresh tussen 10 en 17 februari 2023 bij 1000 Belgen representatief op taal, geslacht, leeftijd en diploma. De maximale foutenmarge bij 1000 Belgen bedraagt 3,02%.