Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel Liveshow vanaf vandaag online te bekijken

8 maart 2022, Amsterdam – Afgelopen maandag 7 maart ging de vijfde editie van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel van start. Op de eerste dag van de campagne vond er een liveshow plaats vanuit restaurants Wils in Amsterdam. Host van de show was Isabel Boerdam, initiatiefnemer van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. Aan tafel schoven verschillende gasten en experts aan om diverse onderwerpen rondom vegetarisch en plantaardig eten te bespreken. De sterrenchefs van Wils bereidden ondertussen een verrassend plantaardig gerecht. Om alle aandacht te geven aan de nationale actiedag voor Oekraïne is de show niet live uitgezonden, maar vanaf vandaag online te bekijken.

Aan tafel
Tijdens de liveshow schoven verschillende experts aan tafel om met Isabel in gesprek te gaan over plantaardige voeding, eiwitinname en (top)sport en het effect van dierlijke producten op het klimaat. Zo schoven Wereldkampioen roeister en veganist Janneke van der Meulen, diëtist plantaardig eten & duurzame voedselkeuzes en initiatiefnemer van de Schijf for Life (de plantaardige Schijf van Vijf) Lobke Faasen, en milieufilosoof en auteur Floris van den Berg (bekend van o.a. De Vrolijke Veganist) aan. Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel helden Dina, Hanno en Jan waren ook te gast om hun ervaring en favoriete recept te delen. Zij waren dit jaar het gezicht van de campagne. Vanuit de keuken van restaurants Wils bereidden sterrenchefs Erwin Oudijk en Friso van Amerongen een verrassend plantaardig gerecht.

Show online bekijken
De kookshow zou op 7 maart live worden uitgezonden, maar vanwege de nationale actiedag van Giro 555 voor Oekraïne is ervoor gekozen de show een dag later online te plaatsen. De show is daarom vanaf vandaag te bekijken via deze link: https://www.weekzondervlees.nl/liveshow/