Mediterraan notenbrood 

Een notenbrood is zo gemaakt! Ideaal als snack tussendoor óf als lekkere vegetarische lunchoptie met een frisse salade.

Ingrediënten  
Voor 8 personen 

  • 150 g volkoren beschuit  
  • 200 g onbewerkte noten  
  • 1 ajuin, gesnipperd  
  • 2 teentjes knoflook, geperst  
  • 300 g zongedroogde tomaten, in reepjes  
  • 250 ml groentebouillon  
  • 3 eieren  
  • 20 g verse basilicum, de blaadjes in reepjes  
  • Zout en peper, naar smaak  
  • Olie om in te bakken 

Bereidingswijze  

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.  
  2. Doe de beschuiten in een keukenrobot en maal tot kruimels. Doe vervolgens de noten in de keukenrobot en hak grof.  
  3. Verhit olie in een pan en fruit de ajuin en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de zongedroogde tomaten en noten toe en bak enkele minuten. Zet het vuur uit, voeg het beschuit, de groentebouillon, eieren en basilicum toe aan de pan en meng. Breng op smaak met zout en peper.  
  4. Bedek een cakevorm met bakpapier, schep daarin het deeg en strijk glad.  Bak je notenbrood in 45 à 60 minuten goudbruin en gaar. Houd je brood wel goed in de gaten, bij sommige ovens is 200 graden te warm, dus dan aanpassen naar 180 graden.   
  5. Check door middel van een satéprikker of je brood droog is van binnen (zo ja, dan komt de prikker er schoon uit). Serveer in schijfjes gecombineerd met een frisse groene salade.  

 Serveertip: Serveer met een frisse groene salade, bijvoorbeeld met snijbonen, avocado en pijnboompitten.