Materialen voor particulieren en bedrijven

 

Wij willen van de Week Zonder Vlees een collectief initiatief maken, dus we willen graag dat heel België meedoet! We vinden we het dan ook ontzettend leuk als je meedoet als particulier of met je bedrijf, school, restaurant, cafetaria of refter. Hier lees je precies hoe je mee kunt doen en welke materialen wij je kunnen aanbieden om je te helpen!

Mezelf

Ik doe graag mee aan de WZV, hoe doe ik dat?

Super dat je mee wilt doen! Je doet mee door tussen 23 en 29 oktober geen vlees te eten, van je ontbijt tot late night snack. Kan je hier wat hulp bij gebruiken? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier op de website. Zo krijg je onze nieuwsbrief en ons receptenmagazine in je inbox en weet je zeker dat je niks mist!

 

Wat wordt er van mij verwacht tijdens de WZV?

Tijdens de WZV dagen wij iedereen uit om een week lang geen vlees en vis te eten. Wie wil kan ook zuivel proberen te schrappen, maar dit is slechts een optie. Om je hierbij te helpen, ontvang je van ons het Week Zonder Vlees receptenmagazine als inspirerend kickstartpakket voor jouw week zonder vlees. Daarnaast zorgen we er samen met onze partners voor dat we het jou zo makkelijk mogelijk maken deze week. Denk aan: vegetarische en plantaardige producten in promo, een speciaal vegetarisch of zonder zuivel aanbod in bedrijfsrestaurants en op universiteiten, vegetarische snacks bij de tankstations, en horecabedrijven met extra overheerlijke vegetarische opties en opties zonder zuivel. Daarbij delen we inspiratie via onze nieuwsbrief en social media. We hopen dat alle deelnemers van de WZV verrast worden door de mogelijkheden van de plantaardige keuken, en daardoor ook na de week eens wat vaker plantaardig zullen eten. Het enige wat we van jou vragen is om het vol te houden en je met een open blik positief te laten verrassen!

Kan ik samen met mijn gezin, vrienden en/of familie meedoen?

Ja! Iedereen mag en kan zich inschrijven om mee te doen aan de WZV. We zouden het fantastisch vinden als je jouw vrienden, familie en collega’s wilt enthousiasmeren om ook mee te doen. In het inschrijfformulier kan je aangeven met hoeveel mensen je je aanmeldt.

Kan ik andere mensen motiveren om ook mee te doen?

Natuurlijk, graag zelfs! Hoe meer mensen meedoen, hoe groter de besparing is! We hebben een online toolkit met kant-en-klare posts om te delen op jouw social media. Daarnaast lees je op deze pagina alles over de positieve impact van een flexitarisch eetpatroon, die je ook met anderen kunt delen. Iedereen die zich inschrijft, krijgt ook toegang tot het Week Zonder Vlees receptenmagazine, dat vol staat met de lekkerste recepten. Kook een heerlijk vegetarisch gerecht voor je vrienden of familie, en wie weet heb je straks een nieuwe favoriet die je vaker kan eten samen!

Bedrijven
Ik doe met mijn bedrijf graag mee aan de WZV, hoe doe ik dat?

Bedrijven kunnen meedoen aan de Week Zonder Vlees door ons te steunen als partner. Hiervoor hebben we een speciaal partnerpakket ontwikkeld. Als er vanuit jouw bedrijf interesse is om mee te doen, mail dan naar weekzondervlees@gmail.com.

Wat wordt er van mijn bedrijf verwacht tijdens de WZV?

Wanneer je als bedrijf meedoet aan de Week Zonder Vlees is er een pakket met promotiemateriaal beschikbaar. Hierin vind je input voor social media posts, posters, e-mailhandtekeningen, on pack stickers en nog veel meer. Daarnaast zetten we gezamenlijk diverse communicatie-acties op om meer bekendheid te creëren rondom de WZV en onze gezamenlijke doelstelling. Als er vanuit jouw bedrijf interesse is om mee te doen, mail dan naar weekzondervlees@gmail.com.

 

ZIJN ER MATERIALEN BESCHIKBAAR OM ONZE DEELNAME TE LATEN ZIEN?

Voor partners, cateraars, bedrijven en gemeentes is er een pakket met speciaal ontworpen promotiemateriaal beschikbaar. Hierin vind je input voor social media posts, ansichtkaarten, posters, e-mailhandtekeningen, on pack stickers en nog veel meer. Deze kun je hier vinden.

Scholen
Ik doe met mijn school graag mee aan de WZV, hoe doe ik dat?

Voor scholen hebben we in samenwerking met Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (GDO) en de NME- en duurzaamheidscentra een lespakket ontwikkeld. Als je als school mee wilt doen aan de Week Zonder Vlees kun je het lespakket gratis downloaden nadat je je naam, klas en e-mailadres hebt ingevuld.

Wat wordt er van de school verwacht tijdens de WZV?

De Stichting Nationale Week Zonder Vlees vraagt basisscholen en middelbare scholen om tijdens de Week Zonder Vlees op interactieve wijze in de les aandacht te besteden aan de impact van de vlees- en zuivelconsumptie. Hiervoor hebben wij Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (GDO) en de NME- en duurzaamheidscentra gevraagd een lespakket te ontwikkelen, zowel voor basisonderwijs als middelbare scholen. Deze lespakketten kun je hier gratis downloaden.

 

Waar bestaat de les voor scholen uit?

Wanneer je als docent het lespakket downloadt, ontvang je onder andere een uitgebreide docentenhandleiding. Met deze handleiding beschik je over circa 2 uur aan lesmateriaal om makkelijk met jouw klas te delen. We bieden een les over vlees en een les over zuivel aan. Hierbij geven we alle handvatten om dit op een passende en relevante manier te bespreken met je klas.

In het complete pakket vind je:

BASISONDERWIJS

  • Leerkrachtenhandleiding
  • Powerpoint geschikt voor digibord of beamer
  • Leskaarten voor de leerlingen
  • Werkbladen voor de leerlingen

VOORTGEZET ONDERWIJS

  • Leerkrachtenhandleiding
  • Digibord les via LessonUp
  • Informatiewebsite voor de leerlingen
Bedrijfsrestaurants en schoolrefters
Ik doe met mijn bedrijfsrestaurant of schoolrefters graag mee aan de WZV, hoe doe ik dat?

Bedrijfsrestaurants en schoolrefters kunnen meedoen aan de Week Zonder Vlees door op eigen initiatief een vergroot vegetarisch (en zuivelvrij) aanbod te bieden tijdens de WZV. We vinden het leuk om te horen als je meedoet, dus mail ons zeker op weekzondervlees@gmail.com. Daarnaast is er een pakket met speciaal ontworpen promotiemateriaal beschikbaar. Hierin vind je input voor social media posts, ansichtkaarten, posters, e-mailhandtekeningen, stickers en nog veel meer. Je downloadt hier het promotiemateriaal.

Wat wordt er van het bedrijfsrestaurant / de schoolkantine verwacht tijdens de WZV?

Meld je als bedrijfs- of schoolrefter aan voor de WZV door ons te mailen via weekzondervlees@gmail.com. Daarnaast is er een pakket met speciaal ontworpen promotiemateriaal beschikbaar. Hierin vind je input voor social media posts, ansichtkaarten, posters, e-mailhandtekeningen, on pack stickers en nog veel meer. Deze kun je hier vinden.

ZIJN ER MATERIALEN BESCHIKBAAR OM ONZE DEELNAME TE LATEN ZIEN?

Er is een pakket met speciaal ontworpen promotiemateriaal beschikbaar. Hierin vind je input voor social media posts, ansichtkaarten, posters, e-mailhandtekeningen, on pack stickers en nog veel meer. Deze kun je hier vinden. 

Restaurants
Ik wil met mijn restaurant meedoen met de WZV, hoe doe ik dat?

Goed om te horen! We geloven dat het aanbieden van een goed plantaardig menu buiten de deur ervoor zorgt dat iedereen op een laagdrempelige manier kan proeven hoe lekker de vega(n) keuken kan zijn. Heb je interesse om als restaurant een speciaal Week Zonder Vlees menu aan te bieden? Stuur ons dan een mailtje via weekzondervlees@gmail.com. We kijken er alvast naar uit!