Luikse salade met gerookte spekjes

Maaltijdsalades: Wij zijn er dol op! Deze Luikse salade is gezond, makkelijk en lekker vullend door de nieuwe aardappelen, prinsessenbonen en gerookte spekjes.

Ingrediënten
voor 4 personen

Voor de salade
•  800 g verse of bevroren prinsessenbonen
•  1 kg kleine aardappelen
•  1 verpakking La Vie plantaardige spekjes (300g)
•  1/2 bos verse krulpeterselie, fijngehakt
•  1 sjalot
•  Olijfolie
•  Peper en zout

Voor de vinaigrette
•  2 el. plantaardige olie
•  1 theelepel mosterd
•  2 eetlepels appelazijn

Bereidingswijze
1. Meng met een vork of garde alle ingrediënten voor de vinaigrette in een kleine kom en zet apart.
2. Snijd de nieuwe aardappelen doormidden en kook ze in een pan kokend water. Begin met het koken van de aardappelen in koud water! Kook ongeveer 10 minuten tot ze gaar zijn.
3. Verwijder de steeltjes van de bonen, en kook de bonen in een andere pot dan de aardappelen in licht gezouten kokend water gaar, gedurende 5 minuten. Giet af.

Voor de salade
1. Bak in een koekenpan op hoog vuur het plantaardige spekjes en de fijngesneden sjalot tot ze knapperig zijn.
2. Combineer in een slakom de aardappelen, bonen, peterselie, spekjes en ui. Voeg de vinaigrette toe en meng. Breng op smaak en serveer warm of koud.

 

La Vie plantaardige spekjes

Vleesliefhebbers en veganisten zijn het erover eens, deze heerlijke op beukenhout gerookte plantaardige spekjes van La Vie zijn de perfecte toevoeging aan jouw gerecht! Of je nu van vlees houdt of een veganistisch dieet volgt, met minder dan 2% verzadigd vet en nutri-score C is de spek van La Vie de juiste keuze voor jou. Gebruik het door de carbonara, stoemp, quiche of zelfs door je gezonde salade.