Le Vieux Château | Flobecq

Het restaurant Le Vieux Chateau is, zoals de naam misschien al verraadt, een prachtig kasteeltje waar je binnenkomt via een brug over de slotgracht. Naast vlees en vis kun je hier ook genieten van een compleet vegetarisch menu. Doordat chef Tanguy de Turck zich niet vasthoudt aan één stijl is er altijd ruimte voor nieuwe smaken en prikkels. 


Wie is chef Tanguy de Turck?

Tanguy de Turck (42) uit Ronse volgde nooit hotelschool, maar heeft wél een Michelin ster op zijn naam staan. Hij is dol op vernieuwing in zijn gerechten en houdt ervan om smaak en textuur perfect op elkaar te laten aansluiten. De heerlijke gerechten worden geserveerd door Davina en haar team, een geweldige mix van warmte en elegantie. 

Tijdens de Week Zonder Vlees serveert Amaranth een speciaal menu! Dit menu kost 75 euro (4 gangen), 85 euro (*5 gangen), 100 euro (**6 gangen) of 115 euro (7 gangen) per persoon  en neemt je mee op een culinaire ontdekkingsreis door de volgende gerechtjes: 

Cornetto radijs | dille
Taco
Falafel | harissa | wortel

Schapenkaas van la bergerie de collines | salade van gegrilde snijbonen | jus van snijbonen | bieslook

Berlingot van knolselder | zeekraal | kervel | waterkers

Tomate farcie | ratatouille | amandelen | saffraan*

Couscous van groenten | bulgur | groentenbouillon | citroengras**

Gelakte aubergine | koffie | ajuin | parmezaan***

Gegrilde koolrabi | wortel | miso | ponzu van wortel

Perzik | vanille | verveine lavendel

Mignardises

Kaas “ Van Tricht ” : +16,00
Kaas in plaats van het dessert: +9,00 

 

Heb je ook zin om een keer heerlijk te gaan eten bij Tanguy en zijn team? Je kunt ze vinden op Rue Docteur Degavre 23 in Flobecq. Reserveren kan via deze link! Vergeet niet bij het reserveren te vermelden dat je voor het speciale Week Zonder Vlees menu komt!