Le Botaniste | Gent & Brussel

Le Botaniste is een 100% plantaardig, glutenvrij, CO2-neutraal en biologisch restaurant met vestigingen in Gent en Brussel, maar ook in New York. De nadruk ligt er op kwaliteit, versheid en het gebruik van lokale ingrediënten in hun gerechten. Hun doel is om eetgewoonten te beïnvloeden en welzijn en respect te verbeteren, zowel voor mensen, het milieu als de dieren. Ze willen gemeenschappen inspireren en bijdragen aan positieve veranderingen in de restaurantsector, en zo een katalysator zijn voor een groenere wereld. 


Wie is founder Alain Coumont?

Alain Coumont opende in 2015 samen met zijn partners de eerste Le Botaniste in Gent. Hij kwam op dit idee omdat hij tijdens zijn reizen maar weinig plekken vond waar hij eenvoudig, biologisch en vegetarisch kon eten. Ook raakte hij geïnspireerd door de bloeiende Gentse eetcultuur en de gezonde voeding die er werd aangemoedigd. Zijn doel? Mensen verrassen met lekkere, volledig plantaardige biologische maaltijden die goed zijn voor het lichaam en duurzaam zijn voor onze planeet. 

Gent is niet toevallig gekozen als de eerste locatie voor Le Botaniste. Het staat namelijk bekend als de vegetarische hoofdstad van Europa. Het restaurant opende zijn deuren in een gebouw dat vroeger diende als 19e-eeuwse apotheek. Vier maanden later opende het eerste Amerikaanse restaurant in New York in de Upper East Side. Later zijn er nog twee vestigingen in Brussel en vier locaties in New York bijgekomen. Overal staan er op de kaart creatieve en kleurrijke gerechten, die natuurlijk 100% plantaardig en biologisch zijn!