L’air des Sens | Zoutleeuw

L’air des Sens vind je in een prachtig pand uit 1900 in het historische centrum van Zoutleeuw. Met slechts 16 zitplaatsen hangt er een huiselijke en intieme sfeer in het restaurant. Groenten en kruiden zijn de basis van de keuken, vaak zelfgekweekt. Soms wordt dit aangevuld met vlees en vis, maar er staat ook altijd een 100% plantaardig menu op het programma.  


Wie is chef David Schulz?

Chef David Schulz (53) had ooit een ander leven als filosoof, psycholoog en musicus, maar ontdekte dat zijn ware passie bij koken lag. Behalve een korte tijd bij het voormalige sterrenrestaurant Clos Saint-Denis heeft hij geen traditionele koksopleiding gevolgd, maar leerde hij door te experimenteren en te koken vanuit zijn buik. Zijn inspiratie haalt hij uit de seizoenen en de natuur, en hij houdt ervan om traditionele gerechten een nieuwe draai of twist te geven.  

In 2010 opende hij samen met zijn vrouw Anna Kempeers (historicus) hun restaurant, waarna ze in 2016 de titel van ‘Beste Groenterestaurant’ bij Gault & Millau België ontvingen. Anna verwelkomt de gasten en verzorgt de bediening, en ze adviseert de perfecte wijnen bij alle gerechten.  

 

Heb je ook zin in een fantastische culinaire ervaring bij David en Anna? Je kunt ze vinden op de Vincent Betsstraat 12 in Zoutleeuw. Reserveren kan via deze link! Vergeet niet bij het reserveren te vermelden dat je voor het speciale Week Zonder Vlees menu komt!