La Rosa | Edegem

Bij Restaurant La Rosa willen ze dat je in een moderne, warme sfeer geniet van heerlijke gerechten gecombineerd met smaakvolle wijnen. De keuken is een mix van klassiek en modern, met nieuwe technieken en verrassende combinaties. Ze werken voornamelijk seizoensgebonden en waar mogelijk met lokale producten. Bovendien hebben ze elke dag een vegetarisch menu, en staat er altijd wel een vegetarisch gerecht op de vaste kaart.  


Wie is chef Wannes Sabbe?

Chef Wannes Sabbe volgde zijn opleiding in het Sint-Niklaas instituut in Kortijk. Aansluitend kookte hij onder meer bij Michel Guérard, La Bergerie, Don Alfonso en bij Grande Roche. In 2002 opende hij samen met zijn partner Dieter La Rosa. 

De kookstijl van Wannes is gebaseerd op Vlaamse klassiekers, die hij combineert met seizoensgebonden producten. Hij geeft ook graag een kleine exotische touch aan zijn gerechten. Zijn liefde voor groenten komt in al zijn gerechten duidelijk naar voren, en hij combineert deze graag met vis of schaaldieren. 


Voor de Week Zonder Vlees heeft La
Rosa een speciaal menu! Dit menu kost 70
 euro per persoon en neemt je mee op een culinaire ontdekkingsreis langs de volgende gerechtjes: 

Hapjes

Gegrilde mais | ”chili morita mole” | koriander | gekonfijte ajuin

Hoeve-eitje | boschampignons | koolrabi

Risotto | compote van witlof | truffel

Braambessen | rode shiso | financier

Kazen i.p.v. dessert: +8,50

 

Heb je ook zin om een keer heerlijk te gaan eten bij het Wannes en Dieter? Je kunt ze vinden op de Mechelsesteenweg 398 in Edegem. Reserveren kan via deze link! Vergeet niet bij het reserveren te vermelden dat je voor het speciale Week Zonder Vlees menu komt!