Humus x Hortense | Brussel

Humus x Hortense is een plant-based restaurant gelegen in Brussel bekroond met één Michelin-ster. Het menu wisselt mee met de 24 microseizoenen van het jaar, en is compleet afhankelijk van de oogst van de wilde boerderij ‘Le Monde des Mille Couleurs’. Ze serveren niet alleen de heerlijkste plantaardige gerechten, maar maken ook originele botanische cocktails en alcoholvrije drankjes die de smaken van het eten nog beter naar voren brengen. Het restaurant zet in op de allerbeste ingrediënten en probeert tegelijkertijd voedselverspilling zo veel mogelijk te beperken. Hun missie is dan ook: laten zien dat je duurzaam kunt ondernemen zonder geitenwollen sokken! 


Wie is chef Nicolas Decloedt?

Nicolas Decloedt (46) uit Torhout heeft eerst zijn opleiding als kunstfotograaf afgerond voordat hij de culinaire wereld introk. Hij volgde zijn opleiding bij de Belgische sterrenrestaurants Bon-bon en In De Wulf, en het Spaanse Mugaritz. Zijn kookstijl draait om botanisch onderzoek en wildpluk. Je ziet duidelijk zijn oog voor detail als kunstfotograaf terug in de meesterlijke composities op elk bord. 

Nicolas richtte het restaurant samen op met zijn vrouw Caroline Baerten, die voorheen kunsthistorica was. Ze volgde haar opleiding aan het culinaire instituut Ter Duinen, en werd daarnaast sommelière, mixoloog, en voedingsdeskundige.  

Maar bovenal is het succes te denken aan teamwork. Samen met wilde boer Dries Delanote van ‘Le Monde des Mille Couleurs’, voedingswetenschapper Maxime Willems van ‘Proef!’ en Steven Desair van ‘Eatmosphere’, vormen ze een hecht team gedreven door een milieubewuste aanpak met zo min mogelijk verspilling! 


Tijdens de Week Zonder Vlees heeft
Humus x Hortense iets bijzonders in petto! Voor 198
 euro per persoon nemen ze je met het Full Experience menu mee langs gerechtjes die gebaseerd zijn op de 24 microseizoenen!

 

Zin om te genieten van een heerlijke plantaardige maaltijd bij Nicolas en Caroline? Je kunt ze vinden op De Vergniesstraat 2 in Brussel. Reserveer je tafeltje via deze link! Vergeet niet bij het reserveren te vermelden dat je voor het speciale Week Zonder Vlees menu komt!