Gevulde tomaten met zeesalade

Gevulde tomaten: een Belgische favoriet! Probeer eens deze variant gevuld met BonMush Veggie Sea Salad. Onwijs lekker!

Ingrediënten
voor 4 personen

Voor de vinaigrette
•  Sap van een citroen
•  1 theelepel mosterd
•  8 eetlepels olijfolie
•  ½ theelepel agavesiroop
•  1 teentje knoflook, fijngehakt
•  Peper & zout
•  1 sjalot, gepeld en fijngesneden

Voor de gevulde tomaten
•  8 tomaten
•  4 verpakkingen BonMush Veggie Sea Salade 135g

Om te serveren
•  2 blaadjes groene eikenbladsla
•  1 citroen, in partjes gesneden

Bereidingswijze
Voor de tomaten
1. Snijd met een mes een klein kruisje in de onderkant van elke tomaat.
2. Breng een grote pan water aan de kook en zet er een grote kom met ijswater naast.
3. Dompel de tomaten elk 20 seconden in het kokende water (niet langer, anders koken ze!).
4. Haal de tomaat na 20 seconden uit het kokende water en leg ze in de kom met ijswater.
5. Verwijder met een klein mesje voorzichtig het velletje van de tomaat, beginnend bij het kruisje. Het is erg gemakkelijk te verwijderen.
6. Snijd de topjes van de tomaten af en schep het vruchtvlees eruit.

Voor de vinaigrette
1. Meng alle ingrediënten en zet apart.

Om te serveren
1. Hak de slabladeren grof met de hand. Meng de salade met de dressing en verdeel over 4 borden.
2. Vul elke tomaat met de BonMush Veggie Sea Salad en zet het topje van de tomaat er terug op.
3. Leg twee tomaten per bord op de salade.
4. Leg op elk bord een partje citroen om te serveren.

 

BonMush Veggie Sea Salad

Deze BonMush Veggie Sea Salad garandeert een geweldige smaak en textuur die zowel lekker als milieuvriendelijk is! Een vegetarische spread met umami en krabsmaak, gemaakt in België van lokale oesterzwammen. Deze paddenstoelen groeien lokaal en duurzaam, met weinig water en lage emissies. Dankzij het gebruik van deze heldhaftige paddenstoel is de Veggie Sea Salad ook nog eens vrij van soja, gluten en lactose, net als alle andere producten van BonMush!