Gevulde aardappelen met witte bonen in tomatensaus

Ook zo gek op aardappelen? Deze versie uit de oven gevuld met rode bonen in tomatensaus en afgetopt met yoghurt zal je zeker smaken!


Ingrediënten
voor 4 personen

  • 4 theelepels plantaardige yoghurt
  • 3 HAK witte bonen in tomatensaus (370ml)
  • 4 grote bloemige aardappelen
  • Zonnebloem- of koolzaadolie
  • Een paar blaadjes peterselie (voor decoratie)
  • Zout en peper
  • Groene salade naar keuze om te serveren

Bereidingswijze
Om de aardappelen te garen
1. Verwarm de oven voor op 190°C
2. Prik de aardappelen ongeveer tien keer in met een vork.
3. Wrijf elke aardappel in met olie.
4. Wikkel elke aardappel in aluminiumfolie.
5. Plaats op een rooster in de oven voor ongeveer 1u15. De aardappelen moeten van het mes afglijden, als je erin prikt.

Om de aardappelen te serveren
1. Snijd de aardappelen in de lengte doormidden.
2. Verwarm de HAK Witte bonen in tomatensaus in een steelpan op laag vuur.
3. Leg een grote eetlepel bonen op elke aardappel.
4. Leg er vervolgens een theelepel yoghurt op, gevolgd door een paar blaadjes gehakte peterselie en een flinke draai van de pepermolen om het af te maken.
5. Serveer warm met een kleine groene salade!

 

HAK Witte bonen in tomatensaus

Witte Bonen in een lekkere tomatensaus volgens HAK receptuur. Bovendien zijn bonen een bron van eiwitten en vezels en dus een prima vleesvervanger. Dit product is 100% natuurlijk, bevat geen allergenen en is geschikt voor een vegetarisch of veganistisch dieet.