Gevuld pitabroodje met knoflook-muntsaus 

Een pitabroodje, maar dan gezond? Kies voor de vegetarische variant gemaakt van oesterzwam!

Ingrediënten  
voor 4 personen  

  • 4 volkoren pitabroodjes   
  • 1 groene paprika, in reepjes  
  • 300 g oesterzwammen, in reepjes 
  • 1 tl paprikapoeder  
  • 1 tl komijn
  • 1 tl korianderpoeder
  • ½ tl cayennepeper  
  • ½ tl uienpoeder  
  • Zonnebloemolie  
  • Zout en peper  

Voor de knoflook-muntsaus 
•  2 teentjes knoflook, geperst
•  ½ citroen, het sap
•  150 g (plantaardige) yoghurt
•  5 g munt, fijngesneden
•  2 el mayonaise

Bereidingswijze  

  1. Bereid de volkoren pita’s volgens de instructies op de verpakking. Meng de ingrediënten voor de knoflooksaus in een kom. Proef en breng op smaak met zout en peper.   
  2. Verhit zonnebloemolie in een diepe pan op middelhoge temperatuur en bak de oesterzwammen 5-6 minuten totdat ze zijn geslonken en goudbruin zijn geworden. Voeg de paprikapoeder, cayennepeper, korianderpoeder, komijn en uienpoeder toe aan de pan en roer het geheel goed door elkaar. Proef en breng op smaak met zout en peper. Verwijder de pan van de warmtebron en zet apart.   
  3. Verhit zonnebloemolie in een grillpan op hoge temperatuur en bak de groene paprikareepjes 2-3 minuten per kant totdat er grillstrepen ontstaan. Verwijder de pan van de warmtebron en zet apart.  
  4. Snijd de pita’s open en verdeel hier de gebakken oesterzwammen en gegrilde paprika over en garneer met knoflook-muntsaus. Serveer de pita’s direct met de overgebleven knoflook-muntsaus.