Geroosterde bloemkool met harissa en avocadocrème

Ook op zoek naar vernieuwende manieren om groenten klaar te maken? Met deze geroosterde bloemkool met harissa en avocadocrème zet je groenten in de hoofdrol!

Ingrediënten
voor 1 bloemkool

  • 1 bloemkool

Voor de marinade
•  1 theelepel agavesiroop
•  6 el. olijfolie
•  1 Nadia & Merijn’s SOUQ Milde Harissa (190g)

Voor de avocadocrème
•  1 avocado, rijp
•  80 g plantaardige yoghurt naar keuze
•  ½ groene peper of 1 groene chilipeper (optioneel)
•  ½ bosje verse koriander
•  1 limoen
•  Zout en peper

Om te garneren
•  Een paar geroosterde pijnboompitten
•  Een paar blaadjes koriander
•  4 kerstomaatjes, in vieren gesneden

Bereidingswijze
Voor de harissa marinade
1. Meng 2 grote lepels Nadia & Merijn’s SOUQ Milde Harissa met de agavesiroop en olijfolie in een kommetje. Zet apart.

Voor de bloemkool
1. Verwijder de bladeren en de onderkant (steel) van de bloemkool.
2. Snijd de bloemkool in plakken van 2 cm breed.
3. Leg de plakken op een ovenvaste bakplaat en bestrijk één kant van de bloemkool met de marinade.
4. Rooster 25 minuten op 180°C.

Voor de avocadocrème
1. Verwijder het vruchtvlees van de avocado en mix fijn met de yoghurt, groene peper met zaadjes (of chilipeper), koriander en sap van een limoen (met een blender of staafmixer).
2. Breng op smaak met zout en peper indien nodig

Om te serveren
1. Schik de avocadocrème op de bodem van een bord.
2. Leg de bloemkool erop.
3. Garneer de bloemkool met een paar blaadjes koriander, partjes cherrytomaat en geroosterde pijnboompitten ter decoratie.

 

Nadia & Merijn’s SOUQ Milde Harissa

Nadia & Merijn's Souq, hun versie van Tunesische harissa hete saus: licht gekruid met geroosterde rode pepers en chilipepers en een kenmerkende kruidenmix van komijn, koriander, karwij, chilipeper en knoflook. Deze milde chilipeperpasta is niet zo heet, dus je kunt hem royaal gebruiken als pastasaus, marinade, dip of smaakmaker. Heerlijk bij geroosterde groenten, op plat brood, in couscous met van alles!