Gegrilde wrap in Mexicaanse stijl

Met deze vegetarische wrap met avocado, paprika en bonen waan je je zo in Mexico. Aanvallen maar!

Ingrediënten
voor 4 personen

  • 8 groententortilla’s
  • 2 avocado’s, geschild, gehalveerd en ontpit
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 rode ajuin, gesnipperd
  • 1 blik (400 g) tomatenblokjes
  • 1 blik (200 g) zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 blik (200 g) kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 200 g zilvervliesrijst
  • 150 g geraspte kaas
  • 150 g mais
  • 2 tl Mexicaanse kruiden
  • Zonnebloemolie
  • Zout en peper
     

Benodigdheden

  • Contactgrill
     

Bereidingswijze

  1. Verhit zonnebloemolie in een braadpan op middelhoge temperatuur en fruit de ajuin 1-2 minuten totdat hij glazig begint te worden. Voeg de bonen toe en bak op middelhoge temperatuur 3-4 minuten mee. Voeg de tomaten en de Mexicaanse kruiden toe en laat op lage temperatuur 3-4 minuten pruttelen. Voeg de mais toe, proef en breng op smaak met zout en peper.
  2. Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  3. Doe de avocado’s in een kom en plet ze grof met een vork. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de avocadopuree, bonenvulling, rijst, paprika en de geraspte kaas over de tortilla’s en rol ze op tot burrito’s. Grill de burrito’s een voor een in de grill tot er grillstrepen ontstaan. Serveer direct.