Gado Gado

Gado Gado, betekent mix-mix of samen-samen in het Indonesisch, wat perfect past bij de diverse ingrediënten en smaken die in dit gerecht samenkomen. 

Ingrediënten
voor 2 personen

Voor de Gado Gado
•  300 g aardappels
•  150 g Chinese kool, fijngesneden
•  150 g prinsessenbonen
•  150 g taugé
•  ½ komkommer, in schijfjes
•  75 g wortel, geraspt
•  2 eieren, gekookt
•  2 handjes kroepoek, verkruimeld
•  1 tl kurkuma
•  1 tl gemberpoeder

Voor de pindasaus
•  1 sjalot, fijngesneden
•  2 teentjes knoflook, geperst
•  2 cm gember, geschild en geraspt
•  5 el pindakaas (zonder suiker)
•  100 ml water
•  1 el sambal
•  1 el agavesiroop
•  Sap van 1 citroen
•  Zonnebloemolie
•  Zout en peper

Bereidingswijze
1. Verhit om de pindasaus te maken wat olie in een pot met dikke bodem en fruit de sjalot in 3 minuten glazig. Voeg de knoflook en gember toe en bak 2 minuten mee. Voeg de pindakaas en het water toe en verwarm, maar blijf roeren. Voeg de sambal, agavesiroop en het citroensap toe en roer nog een keer goed. Haal de pot van het vuur, laat afkoelen, proef en breng op smaak met zout en peper.
2. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes, verwijder de uiteinden van de prinsessenbonen en snijd de bonen in stukjes van 3 cm.
3. Verhit ruim water in een pot, breng aan de kook en voeg een snufje zout, kurkuma en gemberpoeder toe. Doe de aardappels en prinsessenbonen toe aan de pot en kook 10 minuten.
4. Voeg de Chinese kool toe en laat 1 minuut meekoken. Giet het water af en laat de groenten afkoelen.

5. Pel de eieren en snijd in kwartjes.
6. Verdeel de aardappelblokjes, prinsessenbonen, Chinese kool, taugé, komkommer en wortel over een schaal of twee borden.
7. Serveer de gagogado met de pindasaus en garneer met verkruimelde kroepoek.
 

Credits: Recept van De Hippe Vegetariër