Florentijnse brunch pizza

Pizza als brunch? Kan gewoon! Deze Florentijnse brunch pizza is niet alleen een echte eye-catcher, maar ook onwijs lekker!

Ingrediënten
voor 2 pizza’s

Voor de vegan eierdooier
•  1 el cashewpuree
•  200 ml water + 1 theelepel maïzena
•  1 el olijfolie
•  1 theelepel kurkumapoeder
•  1 el edelgist (optioneel)
•  Zout

Voor het vegan eiwit
•  300 g silken tofu
•  1 el maïzena
•  20cl plantaardige room
•  1 el edelgist (optioneel)
•  Zout

Bereidingswijze
Voor de eierdooier
1. Meng alle ingrediënten en verwarm het mengsel 5 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en zet opzij om af te koelen.

Voor het eiwit
1. (Net als het eigeel) Meng alle ingrediënten en verwarm het mengsel 5 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en zet opzij om af te koelen.

Om de pizzabodems te bakken
1. Verwarm de oven voor op 220°C op de traditionele stand.
2. (Optioneel: strooi de geraspte (plantaardige) kaas over de pizzabodems)
3. Plaats de Magioni bloemkool pizzabodems 8 minuten in de oven op een rooster.
4. Haal ze eruit en laat ze 2 minuten afkoelen.

Om de pizza’s te beleggen
1. Vorm met een eetlepel drie “eiwit” cirkels op elke pizza.
2. Leg een theelepel eigeel in het midden van elk eiwit.
3. Verdeel de uisnippers, cherrytomaatjes en rucola over de pizza’s.
4. Serveer warm!

 

Magioni bloemkool pizzabodem

Met de Magioni Bloemkool pizzabodem eet je gemakkelijk meer groente terwijl je geniet van pizza. De pizzabodem bevat 45% groente en is een bron vezels. Daarnaast is onze bloemkoolbodem rijk aan vitamine K en een bron van foliumzuur. Hét betere alternatief voor het maken van jouw favoriete, écht lekkere pizza. Vers te vinden in het koelschap.