Entropy | Brussel

In het hart van Brussel vind je het restaurant Entropy, waar ze streven naar een eerlijker voedselsysteem. Chef-kok Elliott van de Velde wil een eerbetoon brengen aan al het moois wat de natuur ons te bieden heeft. Dit laat hij dan ook terugkomen in al zijn gerechten! Entropy is echter méér dan alleen een culinaire ervaring. Het maakt deel uit van het VZW Hearth Project waarmee ze sinds 2019 strijden tegen voedselverspilling en sociale onzekerheid. 


Wie is chef Elliot van de Velde?

Elliot van de Velde (33) is chef en mede-oprichter van Hearth & Entropy, samen met zijn partner Adeline Barras. Na meer dan 10 jaar ervaring in de evenementenwereld, dook hij de culinaire wereld in en werkte hij samen met de grootste chef-koks van Brussel, waaronder Isabelle Arpin, Yves Mattagne, en Charles Kaisin. Zijn kookstijl wordt gekenmerkt door creativiteit, spontaniteit en nieuwsgierigheid. Na verschillende ervaringen met voedselverspilling en armoede, richtte Elliott in 2018 het VZW Hearth Project op. Hiermee zetten ze onverkocht voedsel om in maaltijden voor goede doelen. 


Tijdens de
Week Zonder Vlees serveert Entropy een speciaal menu! Dit menu kost 105 euro per persoon (6 gangen) en neemt je mee op een culinaire ontdekkingsreis door de volgende gerechtjes:
 

Courgette | kersen | verbena

Wortel | abrikoos | agrume

Paddenstoelen | undergrowth kruiden | bosvruchten

Seizoensgroenten | Beersel kaas in ravioli | salie

Peer | gist

Tomaat | bloemen

*Menu kan van dag tot dag variëren

 

Heb je ook zin om een keer heerlijk te gaan eten bij Entropy? Je kunt ze vinden op het Sint-Goriksplein 22 in Brussel. Reserveren kan via deze link! Vergeet niet bij het reserveren te vermelden dat je voor het speciale Week Zonder Vlees menu komt!