De wondere wereld van granen

Ken jij alle soorten granen?

 

Zilvervliesrijst – Zilvervliesrijst zorgt voor een goede darmwerking en verlaagt het risico op hartziekten.

Haver – Haver bevat een bepaalde voedingsvezel dat een positief effect heeft op je cholesterol.

Spelt – Spelt is familie van tarwe en lijkt er qua voedingsstoffen veel op.

Couscous – Volkoren couscous is gezonder, want dat is gemaakt van tarwemeel waar de graankorrels nog in zitten.

Quinoa – Quinoa is een pseudograan en bevat alle negen essentiële aminozuren die we nodig hebben.

Farro – Farro lijkt op spelt en tarwe, maar bevat minder gluten.

Freekeh – Freekeh bevat veel vezels, is vullend en geeft langzaam energie af.

Bulgur – Bulgur bestaat uit harde grove korrels en heeft een nootachtige smaak.

Boekweit – Boekweit is net als quinoa officieel geen graan en bevat daarom geen gluten.

Gierst – De smaak van gierst doet denken aan boter en eieren. Geroosterd heeft gierst ook een nootachtige smaak.