De Vijf Seizoenen | Brakel

Restaurant De Vijf Seizoenen is een echte familiezaak die in het teken staat van puurheid en duurzaamheid. Het restaurant wordt gerund door een enthousiast duo van broer en zus in de keuken: Laurence en Jonas Haegeman. Ze kweken hun eigen kruiden in hun eigen kruidentuin in de Vlaamse Ardennen en hebben nauwe banden met lokale producenten om dagelijks verse en seizoensgebonden ingrediënten te kunnen gebruiken. De vis wordt duurzaam gevangen, het vlees en gevogelte komen van kleine boerderijen, en het wild wordt gevangen in de vrije natuur. Op deze manier blijft de kwaliteit van de ingrediënten bewaard, en dat is zeker terug te proeven in de overheerlijke gerechten!  


Wie zijn chefs Laurence en Jonas Haegeman?

Laurence (35) en Jonas (39) Haegeman zijn opgegroeid in het restaurant van hun ouders en hielpen al op jonge leeftijd mee in de keuken. Ze volgden allebei de hotelschool in Koksijde en Michelbeke. Ze hebben geleidelijk aan de leiding van hun ouders in de keuken overgenomen en zijn steeds meer gastronomisch gaan koken. Ze zijn twee tegenpolen die elkaar perfect aanvullen: Laurence houdt zich bezig met de koude keuken, en Jonas richt zich op het warme gedeelte. Hun kookstijl is creatief en gebaseerd op alles wat groeit en bloeit.  


Tijdens de Week Zonder Vlees heeft De Vijf Seizoenen iets speciaals! Voor 80 euro per persoon neemt het speciale menu je mee op een smakelijke ontdekkingsreis langs de volgende gerechten
: 

Knolselderij ‘zoutkorst’ | Groene kruiden | Appel

Bloemkool | Gele biet | Pickles

Haverwortel | Gebrande granen | Kombucha

Leeuwenmanen | Gebrande bieslook | XO pompoen

Peer | Zuurkool | Hooi

 

Zin om te genieten van een heerlijke plantaardige maaltijd bij Laurence en Jonas? Je kunt ze vinden op Kasteelstraat 5 in Brakel. Reserveren kan via hun website! Vergeet niet bij het reserveren te vermelden dat je voor het speciale Week Zonder Vlees menu komt!